PTO Family Fitness Night -- Wednesday, Feb. 18, 2015

Our first-annual PTO Family Fitness Night will take place at the school on Wednesday evening, February 18, 2015.

A list of presenters and activities is available here.

A map of where presenters and activities will take place is available here.

Event Description

This first annual event, sponsored by the Marshall PTO, aims to increase fitness awareness among Marshall families.  This event will bring together Flagstaff community partners who are passionate about wellness to present fitness and wellness resources, demonstrations and opportunities to our families.


Goals
·         to get kids and families more physically active
·         to get kids and families excited about fitness
·         to provide resources to families to help with items above

Structure of event
·         information tables (running continuously)
AND
·         15 minute demonstrations, activities, presentations, slide shows
Repeated 4 times with 5 minute transition. Suggested format:
o    5 minute introduction
o    5 minute demo/activity
o    5 minute  Q&A

Schedule  February 18, 2015


Time
Description
Notes
3:30 - 4:45
General setup
PTO
4:45 - 5:15
Presenters arrive and setup
Request presenters with more elaborate setups to arrive at 4:45
5:30
Event Start
20 minute cycle for activities, starting at 5:40.
·         5 minute introduction
·         5 minute demo/activity
·         5 minute Q&A
·         5 minute transition
Booths without activities to run continuous
5:40
Session 1
15 minutes
5:55
Transition
Announce door prize winner
5 minutes
6:00
Session 2
15 minutes
6:15
Transition
Announce door prize winner
5 minutes
6:20
Session 3
15 minutes
6:35
Transition
Announce door prize winner
5 minutes
6:40
Session 4
15 minutes
7:00
conclusion
Announce door prize winner
7:30
finish cleanup


Post a Comment

Supporter

Supporter

Supporter

Supporter